Verslag Ganzeregatta 2024

Grote delegatie uit Middelburg!

Op zaterdag 2 maart vertrok een grote delegatie van Honte en Odin naar Goes om deel te nemen aan de 20e Ganzeregatta – sommigen om wedstrijdervaring op te doen, anderen om voor de Zeeuwse titels te strijden. Al in de aanloop besteedde de PZC aandacht aan de wedstrijd met een interview met Collin, verdedigend Zeeuws kampioen in de skiff. Een mooi artikel over roeien in Zeeland! In totaal werd Honte door 12 ploegen en Odin door 4 ploegen vertegenwoordigd.

In het eerste blok waren de windcondities behoorlijk uitdagend, met strakke wind mee in de eerste kilometers, maar forse zijwind verder op het parcours. In het tweede blok was de wind geen factor meer, maar begon de wedstrijd in de regen. In sommige velden waren de onderlinge verschillen behoorlijk groot na 4,3 km racen, in andere velden héél klein (0,1 sec tussen de dames 8 van Roosendaal en Honte!).

Honte en Odin werden Zeeuws kampioen in de volgende velden:

  • H1x: Machiel Bos
  • H2x: Adam Sykora en Auguste van Ysseldijk
  • Mix 2x: Collin Bohncke en Tessa van Hateren
  • D4*:  Cindy Brouwer, Morgane Taillandier, Karin Hartog-Kroeze, Ricarda Lang gestuurd door Jan Louwerse
  • O4*: Cees Dekker, Arjaan van den Bergh, Marco Welhuis, Jan Louwerse gestuurd door Sytse Maljaars

Alle uitslagen zijn hier te vinden.
Foto’s worden via de RV Scaldis website gepubliceerd (er staan nu 2 fotoalbums).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *