Verslag Head of the River Amstel 2024

Ook dit jaar ging er een mooie afvaardiging van Honte naar de Head of the River Amstel. Deze ploegen hebben zich door de winter voorbereid om klaar te zijn voor de 8 km race over de bochtige Amstel. Ook dit jaar werd door de organisatie weer met het tijdslot-circulatie systeem gewerkt. Dit betekent dat het wachten op het water tot een minimum beperkt wordt, oproeien, ronden en eigenlijk gelijk starten! 

De heren dubbelvier startte zaterdagmiddag in het sterk bezette clubvierenveld in blok 2. Arjaan, Cees, Marco en Jan, vakkundig gestuurd door Sytse, hielden zich strak aan het raceplan en -tempo en kijken tevreden terug op de race. Gelukkig stond de mixed 8 op de Berlagebrug om de heren moed in te schreeuwen voor die laatste (zware) kilometer.

Op zondagochtend (in blok 3) was het de beurt aan de mixed 8. Fel aangemoedigd door meefietsers schoot de acht (Sigrid, Karin, Rob, Martijn, Coen, Eric, Karina en Gerrie, met ervaren stuur Sander) uit de startblokken. Strak roeiend en met als doel het uiterste uit onszelf te halen, schoten we over de Amstel. Leuk om tegen ploegen uit binnen- en buitenland te racen.

Honte mixed 8

 

Honte mixed 8

 

Vermoeid en misschien niet helemaal tevreden over de uiteindelijke tijd, maar wel heel dankbaar voor alle support, werd de terugreis naar Middelburg weer ingezet.

Alle uitslagen zijn hier te vinden. Op de Head of river website kun je hier de links naar alle foto’s van de fotografen langs de kant vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *