Heineken Roeivierkamp 2024

Verslag Heineken Roeivierkamp 2024

Een weekend vol roeien voor de Honte Dames dubbelvier
Dit jaar was de Honte Dames dubbelvier (Ricarda Lang, Karin Hartog-Kroeze, Morgane Taillandier, Tania Pearse-Danker en superstuur Esmee Talens) ingeloot om deel te nemen aan de Heineken Roeivierkamp

De Heineken is een groot internationaal roeifestijn op de Amstel waaraan deelgenomen wordt door jeugd, studenten, masters maar dit jaar ook olympische roeiers. Over twee weekenddagen worden vier afstanden geroeid (door de jeugd en masters 3 afstanden). Op zaterdag wordt eerst de 2500 m en direct daarna de 250 m geroeid. Op zondag de 5000 en (behalve de masters en jeugdroeiers) de 750 meter. 

Heineken Roeivierkamp 2024

Honte Dames dubbelvier (Boeg: Tania, 2: Morgane, 3: Karin, Slag: Ricarda, Stuur: Esmee) Heineken Roeivierkamp 2024

Zaterdagochtend vroeg vonden we onze gehuurde boot van Proteus Eretes, wat een heerlijk bootje! Snel opriggeren en het water op. Vol goede moed begonnen we aan onze 1e wedstrijd, wat een ervaring om met 55 andere master damesdubbelvieren en 35 master damesachten op het water voor de start te liggen! De eerste afstand van 2500 meter was nog wat onwennig, met een aantal hele snelle ploegen die achter ons starten en opliepen. Uiteindelijk werden we 6e in het DMB veld in een tijd van 10 min 52.8 sec. Dit was zeker ook te danken aan de support langs de kant en op de Berlagebrug, dank jullie wel!

Na even uitroeien richting de Hoop wordt er rondgemaakt en worden alle ploegen 2 aan 2 opgelijnd voor de boord-aan-boord race van de 250 meter. Nu bleken de trainingen op hoger tempo goed te werken, een 4e plaats in een tijd van 57.4 seconden. Een mooi uitgangspunt voor zondag!

Heineken Roeivierkamp 2024

Heineken Roeivierkamp 2024 | Holland 8

Na een paar uur rust in het gehuurde appartement, terug naar de Berlagebrug om samen te kijken naar de andere velden (en olympische roeiers) en wat merchandise te scoren. Naast fantastische races, waren er ook op andere wijze spectaculaire momenten. Een paar dukdalven voor de Berlage leken precies verdekt opgesteld voor een aantal (onervaren) stuurlieden, meestal alleen gekletter van bladen (en hier en daar een gebroken riem), maar voor een acht van Argo ging het helemaal mis. Voor wie dat nog niet op sociale media voorbij heeft zien komen, hier een link naar nlroei.nl.

Heineken Roeivierkamp 2024

Bij de start | Heineken Roeivierkamp 2024

De laatste race van de dag was de 250 m van de Holland 8 tegen een Duitse 8, het leek alsof de Holland 8 verloor, maar omdat de twee boten niet helemaal gelijk waren gestart, bleek de tijd van de Holland ruimschoots de snelste van het elite veld. Moe maar voldaan keerden we terug naar het appartement voor een goed smakende avondmaaltijd en een heel erg rustige zaterdagavond in Amsterdam…

Op zondag heerlijk uitslapen en rustig ontbijten, want pas om 12:00 konden we de nieuwe startnummers halen bij Nereus (de organiserende club). Als masters hoefden we nog maar 1 afstand te varen, de 5000 meter. We wisten dat we dat konden, maar waren toch wat zenuwachtig want alle boten die voor ons stonden in het klassement, startten achter ons! Vastberaden om niemand langs ons te laten komen, begonnen we aan de wedstrijd. Strak in tempo 30 roeiend en dankzij Esmee op een super strak parcours door de grote bocht, Rozenoord- en Utrechtse brug liepen wij op naar een Willem 3 dubbelvier. Super om in de laatste 1.5 km bijna boord aan boord te varen en er toch strak overheen te gaan. Het resultaat, een tijd van 21 min 4.8 sec en een 5e plek in veld.

Wat een geweldig roeiweekend! Dank aan de meefietsers, Proteus voor de heerlijke boot en alle support van thuis!

Heineken Roeivierkamp 2024

Honte Dames dubbelvier (Esmee, Ricarda, Morgane, Tania & Karin) Heineken Roeivierkamp 2024

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *