Honte MixM2x wint de 27e Tweehead!

Afgelopen zaterdag 23 maart werd de Tweehead geroeid en zondag de 24ste helaas slechts een deel van de skiffhead. Traditioneel zijn beide een wedstrijd over 7,5 km. Maar zoals misschien al bekend, zijn de skiff-, twee- en gewone Head inmiddels korter dan vroeger (#HoesnelwasiknouechtopdeAmstel).

Blik!

 

Als je goed stuurt is het eigenlijk maar 7,3 km en dat was stiekem wel fijn. Met een forse 4BFT en veel windvlagen was het flink afzien op sommige stukken om de bootsnelheid een beetje hoog te houden. Helaas was het diezelfde wind die roet in het roeievenement gooide voor Machiel: blokken 3 en 4 van de skiffhead op zondag werden namelijk afgelast. 

Tijdens de Tweehead was de startvolgorde geloot voor alle ploegen. Tania en Sander mochten als 7e van start en Tessa en Collin als 16e. Deze loting bood stof tot het stellen van doelen en uitdagingen. Zo hadden Tania en Sander het nobele streven om zich niet door de andere Honteploeg te laten inhalen. Met 15 seconden startverschil tussen elke ploeg zou de voorsprong ongeveer 2:15 minuut zijn, wat ongeveer het verschil was op de Ganze Regatta. Voor Tessa en Collin stond er dan ook een lange inhaalrace op het programma en mogelijk veel stuurwerk op de toch al bochtige Amstel. Vanuit de Ganze Regatta was al gebleken de bootsnelheid hoog was en dat een mooie eindklassering mogelijk was. Dat bleek ook het geval, eenmaal over de streep stond de teller op 8 ingehaalde mixed ploegen en een drietal HM2- ploegen van het daarvoor gestarte veld. Jammer genoeg voor Sander en Tania behoorden zij ook tot één van deze ploegen… Toch hebben zij met een gemiddelde bootsnelheid van 2:20.1 per 500m wel een ploegrecord verbroken! Uiteindelijk kwamen ze met een tijd van 35:00.9 als 13e over de streep.


Voor Tessa en Collin bleef het nog wel even spannend toen ze over de streep waren. Op basis van de zelf geklokte tijd was het al wel duidelijk dat er onder de 30 minuten was gevaren, maar of dit genoeg was voor de overwinning moest nog blijken. Gelukkig kwamen van de kant niet veel later de verlossende woorden “jullie hebben BLIK en wij hebben bier!!”. En wat is er nu fijner dan oud-ploeggenoten die je komen aanmoedigen en die weten dat een biertje een perfecte oplossing is voor leeggeroeide benen! Met een strakke tijd van 29:43.0 en een gemiddelde van 1:58.9 per 500m waren ze de snelste MixM2x ploeg en hebben daarmee Honte weer op de kaart gezet op de Amstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *