Een Zonnige Roeitocht over de Nieuwkoopse Plassen

Op een stralende zondagochtend vertrokken wij om 08.30 uur vanuit Middelburg, klaar voor een avontuurlijke roeitocht. De koffie bij roeivereniging Honte gaf ons de nodige energie voor de lange dag die voor ons lag. Na twee uur rijden bereikten we Nieuwkoop, waar het avontuur echt begon.


Bij roeivereniging De Meije huurden we gestuurde C3- en C4-boten. De zon scheen fel, en het water van de Nieuwkoopse Plassen glinsterde uitnodigend. We voeren langs rietkragen en open water, genietend van de rust en de natuur om ons heen. Onderweg legden we aan voor een picknick met zelfgesmeerde boterhammen. Wat is er nu beter dan lunchen op het water?

 

Onze route bracht ons naar Woerdense Verlaat en Noorden. In Noorden maakten we een tussenstop bij De Klinker, waar het terras uitnodigde tot ontspanning. Hink-stap-springend over de boten bereikten we de kant, dorstig en verhit. Maar het verkoelende drankje maakte alles goed. 

Terug naar Nieuwkoop voeren we via de open plassen en smalle vaarten. Hier en daar raakten we even vast in het riet, maar met teamwork en doorzettingsvermogen kwamen we altijd weer los. Precies om 17.30 uur waren we terug bij roeivereniging De Meije. Een welverdiend diner wachtte op ons bij Strand Zomers om de dag in stijl af te sluiten.

 

Deze dag zal in ons geheugen gegrift blijven als een zonnig avontuur vol roeiplezier. En wie weet, misschien wordt het een traditie om deze tocht jaarlijks te herhalen.

Ellen, Peter, David, Barbara, Marjo, Bart, Carla, Sentia en Anne-Marie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *