Record aantal boten gebruikt

[28-7-2019] Maar liefst 1019 keer schreven wij in april, mei en juni een boot af. Hiermee komt het tweede kwartaal van 2018 als record in de boeken. Het was dan ook fantastisch weer en de ‘nieuwe lichting’ roeiers is dit jaar omvangrijk én enthousiast.
Anje Volker en Sara den Boer verwerken al flink wat jaren de vellen uit het papieren afschrijfboek tot digitale statistieken. Handig om te kijken of we bepaalde (type) boten veel gebruiken of juist weinig, wat dan weer gebruikt wordt voor aan- en verkoopbeslissingen of het onderhoudsplan.
Uit de statistieken van Anje en Sara blijkt dus dat wij 1019 keer een boot uit de loods haalden om te gaan roeien. Ter vergelijking: in kwartaal 1 was dit 314 keer, waarbij wel moet opgemerkt dat de ergometer vaker gereserveerd was. Het zojuist afgeronde kwartaal pakten wij 434 keer een C-boot (niveau 1), 343 keer een boot van niveau 2 en 242 keer een boot van niveau 3, dat in de praktijk vooral neerkomt op een skiff. Dat onze skiffs populair zijn is terug te zien in onze top-5 van meest gekozen boten:
1. Oostgat (C4x+) – 85 keer
2. Onrust (skiff) – 79 keer
3. Kanaal door Walcheren (skiff) – 64 keer
4. Oliegeultje (2x) – 55 keer
5. Springer (2x) – 49 keer
6. Arne (C4x+) / Vlije (skiff) 42 keer
7. Westerschelde (C2x+) / Hedwige (4x-) – 39 keer
8. Krabbenkreek (C1x) / Oosterschelde (C2x+) – 35 keer
9. Ooster Rassen (skiff) – 32 keer
10. Schelpkreek / Hammen / Polle / Wysand – 31 keer
Onze materiaalcommissaris vindt dit record vermeldenswaardig, maar constateert dat de vloot extra belast wordt en dat op zekere momenten niet aan de vraag voldaan kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *